AI4INDUSTRY
Meet the business of tomorrow!

10th December 2019, Matis, Zagreb

Supported by

https://i2.wp.com/ai2future.com/wp-content/uploads/2019/11/MS-logo_2.jpg?w=1200

Program, 10. prosinac

Većina predavanja će se održati na engleskom jeziku.

09:00 – 09:30


Hajdi Ćenan, CEO, AIRT

AI – pregled industrijske primjene

Umjetna inteligencija nije znanstvena fantastika. Primjera primjene u biznisu lako je pronaći. Ustvari teško da možete pričati u tehnološkoj nadogradnji i digitalnoj transformaciji u bilo kojem poslovnom području, a da nije uključena integracija Umjetne inteligencije. Kroz ovaj pregled primjene imat ćete priliku upoznati neka industrijska rješenja koja su itekako aplikativna u vašem poslovanju.

09:30 – 09:50


Sven Lončarić, voditelj Centra za AI, FER

FER-ov Centar za umjetnu inteligenciju

Na FER-u je osnovan Centar za umjetnu inteligenciju, prvi takve vrste u Hrvatskoj. Centar će biti središnja institucija koja će koordinirati aktivnosti na području razvoja umjetne inteligencije, kao i središnje mjesto za povezivanje javnog sektora i znanstvene zajednice.
Motiv za osnivanje Centra za umjetnu inteligenciju dijeljenje je znanja i pružanje podrške svima kojima su ove teme značajne. Što će to donijet gospodarstvu prezentirati će voditelj centra.

09:50 – 10:50


PANEL How can Croatia use EU presidency and become important player in AI field

Daniel Abbu, Bundesverband Künstliche Intelligenz e.V.
Mario Antonić, MINGO
Robert Cobal, SDURDD
Mislav Malenica, VINGD i CroAI


Strategija EU-a za trenutno najvažnije tehnološko području će se formirati tijekom hrvatskog predsjedanja te se otvara prilika da Hrvatska iskoristi poziciju i nametne se kao važan igrač. Hrvatska je dužna donijeti strategiju primjene AI-ja kako bi sudjelovala u razvojnim projektima i resursima EU-a. Koje se ključne odrednice? U kom smjeru je potrebno razvijati AI u Hrvatskoj? Koji je potencijal Hrvatske na ovom području?

10:50 – 11:20


COFFEE BREAK


11:20 – 11:50


Marin Bek, CEO Ascalia i Mladen Jambrović, CEO, Iverpan

CASE 1 Transformacija proizvodnje kroz AI

Kako je tradicionalna proizvodnja namještaja pronašla prostor za razvoj kroz primjenu Umjetne inteligencije. Jesu li potrebna velika ulaganja? Na koji način je moguće iskoristiti staru tehnologiju i dati joj novi život?
Uz prezentaciju primjene, kroz razgovor s predstavnikom ove tradicionalne industrije moći ćemo saznati motive koji su doveli do transformacije.

11:50 – 12:10


Anela Husković, Area Solution Architect, Microsoft

CASE 2 / Kako je AI ušla u nove proizvode Gorenja

Biti konkurentan na svjetskom tržištu znači biti spreman ponuditi novu tehnologiju potrošačima. Gorenje se bori na izuzetno konkurentom tržištu bijele tehnike. Kako su kroz AI pronašli način da budu drugačiji?

12:10 – 12:30


Ana-Marija Petric, Data Science, Linguistics and AI, Poslovna inteligencija

ONE-ON-ONE talk / Doing AI business in Netherlands vs. doing AI business in Croatia

Postoji li razlika u pristupu primjeni Umjetne inteligencije i Data sciencea u različitim zemljama? S kojim se izazovima suočavaju menadžeri u Nizozemskoj, a s kojim u Hrvatskoj kad žele implementirati AI tehnologiju u tvrtku? Na koje AI područje su fokusirane nizozemske tvrtke?

12:30 – 12:50


Mislav Malenica, CEO Vingda

CASE 3 / AI za zdravstvo

Jedna od industrija gdje umjetna inteligencija unosi revoluciju i gdje je ujedno više nego očita važnost primjene za ljudsko društvo je zdravstvo (health industry). No ne moramo otići u Ameriku ili neku snažno razvijenu europsku zemlju da bi pronašli područje primjene. Što se radi u Hrvatskoj i kakav je perspektiva vidjet ćemo kroz ovaj primjer.

12:50 – 13:10


Matija Žulj, CEO, Agrivi

CASE 4 / AI u poljoprivredi

Hrvatska je uvijek bila snažno vezana uz poljoprivredni sektor. No kao niti ostale industrije ni poljoprivredu ne zaobilazi tehnološka revolucija. Želimo li ostati konkurentni vrijeme je za primjenu naprednih metoda u ovom području. Kako? Vidjet ćete kroz prezentaciju.

13:10 – 14:00


RUČAK